Turizmas

Visi klausimai ir sunkumai gauti vizą į Ameriką - kaip kreiptis dėl vizos JAV piliečiui?

Yra daug priežasčių eiti į Ameriką - darbui, studijoms, giminaičiams kvietimu, arba tiesiog pažiūrėti savo akimis šalį, kurią matėte filmuose tiek kartų. Tiesa, tiesiog imtis ir skristi neveiks - duoti vizą ne visi. Ir jei jie duos, tai yra tik žinant, kad keliautojas nesiekia amžinai įsikurti per vandenyną.

Ką reikia žinoti apie vizą Jungtinėse Valstijose ir kokie sunkumai gali būti tikėtini pareiškėjui?

  1. Pagrindinės vizų rūšys Amerikoje
  2. Imigrantų viza JAV
  3. Kiek kainuos JAV vizos?
  4. Klausimyno ir nuotraukos pildymo ypatybės
  5. Visas vizų prašymo dokumentų sąrašas
  6. Interviu - įrašai, terminai, klausimai
  7. Kada bus išduota viza ir ar jie gali atsisakyti?

Pagrindinės JAV vizų rūšys - reikalavimai ir sąlygos gauti vizą į Ameriką

„Tik mirtingasis“ negali atvykti į Ameriką be vizos - bevizis atvykimas leidžiamas tik atskiriems konkrečių valstybių piliečiams. Likę, nepriklausomai nuo tikslo, turės išduoti ne imigrantų viza (arba imigracijos viza - persikeliant į nuolatinę gyvenamąją vietą).

Neimigrantų vizos gavimas yra paprastesnis ir pigesnis.

Verta pažymėti, kad visi, kurie gauna svečių vizą, iš anksto laikomi potencialiu imigrantu, todėl, kai kreipiatės dėl vizos, ambasados ​​darbuotojai turės būti įsitikinę, kad ...

  • Jums reikia vizos tik verslo ar turizmo tikslais.
  • Laikas, kurį ketinate išleisti JAV, yra ribotas.
  • Turite nuosavybę už Amerikos ribų.
  • Turite lėšų, kad galėtumėte sumokėti už buvimą šioje šalyje.
  • Jūs turite tam tikrų įsipareigojimų, kurie yra absoliuti garantija, kad jūs išeinate iš Jungtinių Valstijų.

Ir dar, net jei jau turite vizų dokumentus - tai toli jokių garantijų kad jums nebus uždrausta atvykti į šalį.

Vizų tipai JAV - kaip jie skiriasi?

Neimigrantų vizos:

  1. Populiariausias yra turistas. Tipas: b2. Trukmė - 1 metai. Tai lengviausia gauti po pokalbio ambasadoje, pateikiant reikiamus dokumentus ir patvirtinantį užsakymą / kelionę.
  2. Svečių knyga. Tai yra kvietimu. Tipas: b1. Galiojimo laikas yra 1 metai (apytiksliai - per šį laikotarpį kelis kartus galite skristi į JAV tokiomis vizomis). Be dokumentų, turite pateikti kvietimą iš savo giminių ar draugų, gyvenančių Jungtinėse Valstijose. Kalbant apie buvimo Amerikoje trukmę, jį nustatys Ming / saugumo pareigūnas, atvykęs iš karto, atsižvelgiant į jūsų buvimo tikslus ir priklausomai nuo kviečiančio asmens tapatybės.
  3. Darbas Tipas: H-1B. Trukmė - 2 metai. Tokiu atveju jūsų atvykimą į šalį turi patvirtinti darbdavys, be to, jums reikės pateikti ambasados ​​dokumentus apie jūsų kvalifikaciją ir anglų / kalbos žinias. Po 2 metų darbo šalyje, galite kreiptis dėl žaliosios kortelės ir, jei norite, pasilikti ten visam laikui.
  4. Verslo vizos. Tipas: b1 / b2. Trukmė - 1 metai. Jis išduodamas tik po to, kai pareiškėjas kviečiamas iš konkrečios bendrovės vadovo Jungtinėse Valstijose.
  5. Studentas. Tipas: F-1 (akademinės / kalbos specialybės) arba M-1te (profesinės programos). Galiojimas - visas studijų laikotarpis. Studentas turės patvirtinti, kad jis buvo priimtas į konkrečią švietimo įstaigą. Perkėlus į kitą mokyklą / instituciją ar įstojus į aukštąją mokyklą, nereikia pakartotinai atlikti vizos - tiesiog informuokite imigracijos tarnybą apie ketinimus. Verta paminėti, kad po treniruotės galite teisėtai gauti darbo vizą sau, o po 2 metų - žaliąją kortelę.
  6. Tranzitas. Tipas: C. Trukmė - tik 29 dienos. Šis dokumentas reikalingas tuo atveju, jei perkėlimo metu ketinate „vaikščioti“ oro uoste (jums tai bus tik viena diena). Jų ketinimai prašant vizos patvirtinami bilietais.
  7. Medicina. Tipas: b2. Trukmė - 1 metai. Šis dokumentas išduodamas vizitui į šalį gydymo tikslais. Daugkartinę vizą galima pratęsti 3 metams. Populiarios medicinos turizmo šalys - kur kreiptis?

Turizmo vizos į Ameriką

JAV imigrantų viza - tipai ir galiojimas

Svarbu! Imigrantų vizos, skirtos oficialiai gyventi šalyje, taip pat darbui pagal „neribotą“ schemą išduodamos tik Jungtinių Valstijų Maskvos konsulate.

Yra 4 žinomi tokių dokumentų tipai:

  • Šeima. Jis išduodamas šeimos susijungimui vienam iš jos narių, kurie yra JAV gyventojai. Be to, vizų tipas vaikams iki 21 metų, šiuo atveju - IR-2, sutuoktiniams - IR-1, ir tėvai pateikia paraišką dėl IR-5 tipo.
  • Dėl santuokos. Paprastai ji gauna pusę, kuri nori eiti į būsimą vyrą (žmoną) Jungtinėse Valstijose. Tipas: K1. Galiojimo laikas yra 3 mėnesiai (laikotarpis, per kurį pora turi gauti santuokos dokumentą).
  • Darbas Tipas: EB. Skyrimas atitinkamai - dirbti Jungtinėse Valstijose.
  • Žalioji kortelė Tipas: DV. Tokia viza gali gauti atsitiktinį pareiškėją, pasirinktą kompiuterį / programą.

Visa Greencard

Kiek kainuos vizos į Ameriką - pareigos dydis ir kur mokėti

Mokami konsuliniai mokesčiai. prieš kreipiantis dėl vizos. Tai yra prieš pokalbį.

Sumos suma priklauso nuo dokumento tipo:

  • B, C, D, F, M, I, J, T ir U tipamsMokestis bus 160 USD.
  • H, L, O, P, Q ir R tipams - 190$.
  • K tipui - 265$.

Atsisakius išduoti vizą, pinigai nebus grąžinti ir atsisakius išduoti vizą.

Svarbu: Mokestis mokamas pagal tam tikrą dieną, o ne Rusijoje, bet tiesiogiai konsulate.

Kaip ir kur mokėti mokestį - pagrindiniai būdai:

  • Pinigai - per Rusijos paštą. Kvitas užpildomas elektroniniu būdu, tada atspausdinamas ir apmokamas paštu. Kiekvienas gali mokėti, jei neturite laiko. Jūs negalite prarasti kvito, jo duomenys bus reikalingi rašant interviu. Be to, pats konsulatas turės gauti originalų kvitą. Pinigai bus pervedami į konsulatą per 2 darbo dienas.
  • Per specialią svetainę - naudojant banko kortelę (nesvarbu, ar tai yra jūsų, ar ne). Greitesnis būdas: pinigai patenka į konsulato sąskaitą daug greičiau, o per 3 valandas nuo lėšų išsiuntimo galite užsiregistruoti pokalbiui.

Nuotraukų parinktys JAV vizai

Vizos prašymo formos užpildymas Amerikoje ir nuotraukų parinktys

Apdorojant dokumentus svarbu užpildyti formą teisingai. Tai turi būti daroma elektroniniu būdu (atkreipkite dėmesį, kad pavyzdžiai pateikiami konsulato tinklalapyje), DS-160 forma, ir tik tos šalies, į kurią vykstate, kalba.

Po užpildymo turėtumėte atidžiai patikrinti, ar visi duomenys teisingai įvesti.

10 skaitmenų brūkšninis kodas, kurio jums reikės įsiminti, ir profilį su nuotrauka - spausdinti.

Ką reikia žinoti apie elektroninę fotografiją?

Nuostatos, susijusios su nuotrauka, yra labai svarbios, nes jei pažeidžiate nuotraukos reikalavimus, jūsų popierius gali būti atidėtas ilgą laiką.

Taigi ...

  • Maksimalus nuotraukos amžius - 6 mėnesiai Visos anksčiau fotografuotos nuotraukos neveiks.
  • Nuotraukos dydis spausdintu formatu - 5x5 cm ir skiriamoji geba nuo 600x600 pikselių iki 1200x1200.
  • Nuotraukų formatas - tik spalva (baltame fone).
  • Galva neturi būti paslėpta ir visiškai matomair teritorijos, kurią ji gali užimti, dydis - 50–70%.
  • Kai dėvėti akinius, jų buvimas nuotraukoje leidžiamasbet be akinimo.
  • Žvilgsnis - tiesiai į fotoaparatą, ne šypsotis.
  • Nėra skrybėlių ir ausinių.
  • Vienodas - kasdien.

Visas dokumentų, skirtų gauti vizą į Ameriką, sąrašas

Nerandate išsamaus ir oficialiai patvirtinto dokumentų sąrašo, kad gautumėte vizą į Ameriką. Todėl pagal principą renkame dokumentų paketą - „maksimalią informaciją apie save, apie asmenį, kuris yra patikimas, teisėtas ir finansiškai stabilus“.

Iš dokumentų, kurių gali prireikti, galite pažymėti:

  1. Kvitas, patvirtinantis muito sumokėjimą.
  2. Viena 2x2 nuotrauka be kampų ir rėmelių.
  3. Klausimynas
  4. Laiškas, patvirtinantis jums pateiktą pokalbį su brūkšniniu kodu.

Paso reikalavimai:

  • Dabartiniame „režime“ - ne mažiau kaip 6 mėnesiai.
  • Mašininio nuskaitymo srities prieinamumas - jei jis buvo gautas iki 10.26.05.
  • Įrenginio nuskaitymo vietos ir numerių / nuotraukų prieinamumas - jei jie gauti nuo 2006 05 10 iki 10.25.
  • Elektroninio paso, turinčio mikroschemą, buvimas - jei jis gautas po 10.25.05.

Papildomi dokumentai (pastaba - garantuoja išvykimą iš Amerikos):

  1. Senas pasas su vizomis, jei jau buvote Jungtinėse Valstijose.
  2. Ištrauka iš mokesčio (pastaba - atskiriems verslininkams) - už praėjusius šešis mėnesius.
  3. Pagalba iš darbo dėl jūsų darbo užmokesčio / padėties (apytiksliai štampuota, pasirašyta direktoriaus ir firminių blankų).
  4. Universiteto (mokyklos) pagalba studentams.
  5. Ištrauka iš banko apie savo sąskaitos būklę ir pinigų prieinamumą.
  6. Dokumentai įrodo, kad turtas yra ne Amerikoje.
  7. Duomenys apie artimiausius giminaičius, gyvenančius namuose.
  8. Gimimo liudijimas + leidimas iš 2-ojo tėvų, notaro patvirtintas vaikams iki 18 metų.

Interviu apie JAV vizos įrašą, laukimo laiką ir klausimus

Kiek laiko turėsite laukti interviu? Tai visų pirma priklauso nuo paraiškų skaičiaus.

Būtiną informaciją galima gauti atitinkamoje vietoje (pastaba - JAV valstybės departamento konsulinių ryšių biuras), kur galima sutaupyti laiko, taip pat galite užpildyti paraišką.

Kitas įrašas yra susisiekite tiesiai į kontaktų centrą. Interviu pats vyksta tiesiogiai konsulate.

Kaip elgtis pokalbyje - keletas patarimų pareiškėjams:

  • Parodykite savo pasą (apie dabartinę ir seną vizą JAV, Šengeno šalims ar JK). Kitiems dokumentams nereikia parodyti, jei neprašoma.
  • Ne neryškus, bet aiškiai paaiškinkite savo vizito į šalį tikslą ir numatomą buvimo joje laikotarpį.
  • Pabandykite aiškiai ir aiškiai atsakyti į kiekvieną klausimą.
  • Negalima eiti į detales - tiksliai atsakykite į klausimą, trumpai ir dviem žodžiais, neperkraunant konsuliniam pareigūnui nereikalingos informacijos.
  • Nedelsiant paaiškinkite, kad turite tam tikrų sunkumų su kalba. Jei, žinoma, nesate studentas (jie turi laisvai kalbėti anglų kalba).

Ką galite užduoti - pagrindinės interviu temos:

  1. Tiesiogiai apie kelionę: kur, kiek ir kodėl; kas yra maršrutas; kokiame viešbutyje planuojate apsistoti, kokias vietas norite aplankyti.
  2. Apie darbą: apie atlyginimą ir pareigas.
  3. Apie kvietėjus: kas atsiuntė jums kvietimą, kodėl, kokiais santykiais.
  4. Apie klausimyną: jei yra klaida, ją galima ištaisyti pokalbio metu.
  5. Apie šeimą: kodėl likę nariai lieka Rusijoje, o jūs ketinate keliauti vieni. Jei esate išsiskyręs, tai geriau palikti šį faktą užkulisiuose. Galbūt jus domina ir giminaičių statusas Jungtinėse Valstijose (jei yra).
  6. Apie finansavimą: kas moka už kelionę (apytiksl. - galite kurti atsargines kopijas iš savo asmeninio banko / sąskaitos išrašo).
  7. Kalboje: gebėjimų lygis, taip pat ar vertėjas.

Kai jie išduoda vizą JAV ir ar jie gali atsisakyti išduoti vizą, pagrindinės priežastys, dėl kurių atsisakoma kreiptis dėl vizos Amerikoje

Kiek laiko laukti vizos? Šis dokumentas išduodamas iš karto po to, kai praėjote pokalbį (nebent, žinoma, jūs patvirtinote vizą).

Apie 2 dienos Sankt Peterburge, 1-3 dienos gauti vizą sostinėje.

Dėl papildomų reikalavimų ar aplinkybių galima atlikti pakeitimus, susijusius su kliringo laikotarpiu.

Atsisakymas išduoti vizą - dažniausios priežastys

Pavyzdžiui, 2013 m. Buvo atmesta per metus 10% paraiškų.

Kas gali atsisakyti ir kokios priežasties?

Labiausiai tikėtina galimybė gauti atsisakymą gauti pareiškėją, jei ...

  1. Jo pase nėra JAV ar Šengeno vizų (taip pat Didžiosios Britanijos ar Anglijos).
  2. Atsisakymas išduoti vizą jau buvo.
  3. Jis gyvena Stavropolyje arba Krasnodaro teritorijoje, Dagestane arba Kryme, vietovėje, kuri yra geografiškai artima kovos zonoms.

Taip pat tarp dažniausiai pasitaikančių priežasčių yra:

  • Ryšių su tėvynėmis stoka. Tai reiškia, kad vaikų ir šeimos, kitų giminaičių nebuvimas, darbo stoka ir bet koks turtas nuosavybėje yra per jaunas.
  • Neigiamas įspūdiskurį pareiškėjas pateikė konsuliniam pareigūnui (gerai, jums nepatiko ir viskas, taip atsitinka).
  • Kelionės laikotarpis yra per ilgas.
  • Lėšų trūkumas.
  • Klaidos dokumentuose pateiktos informacijos netikslumas.
  • Atsakymų neatitikimai klausimyno klausimus.
  • Giminaičių buvimas JAVanksčiau imigravo.
  • Gera vizų kelionių istorija (pvz., mažai skatei Europoje).
  • Blogi anglų / kalbos įgūdžiai ir daugiau nei 30 metų, kai kreipiasi dėl studento vizos.
  • Jūsų nepasitikėjimas dėl to, kad pagal anksčiau išduotą vizą (ankstesnę kelionę) buvote Jungtinėse Valstijose ilgiau nei buvo sutarta ambasadoje. Geriau ir dažniau, nei retai ir ilgai.
  • Bendravimo su kviečiančia šalimi Jungtinėse Valstijose stoka.
  • Nėštumas Kaip žinoma, Amerikos teritorijoje gimęs kūdikis automatiškai gauna savo pilietybę. Todėl, norint išeiti iš Jungtinių Valstijų, nėščia, neveiks.
  • Paraiškos padavimo ne tik Amerikoje, bet ir kitose šalyse buvimas.

Jei jūsų paraiška nusprendžia atsisakyti, atsisakymo priežastys bus nurodytos laiškas, kurį gaunate iš ambasados.

Žiūrėti vaizdo įrašą: The Rich in America: Power, Control, Wealth and the Elite Upper Class in the United States (Kovo 2019).